EnergiWatch

Equinor og Microsoft indgår aftale om CO2-fangst

Norske Equinor og Microsoft indgår teknologiaftale i forbindelse med det ambitiøse Northern Light-projekt i Nordsøen.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Equinor har indgået aftale med Microsoft om udvikling af digitale teknologier i det ambitiøte Northern Lights-projekt i Nordsøen, der er udset som et første afgørende skridt i CO2-fangst og lagring, også kaldet CCS.

"Det globale fællesskab har behov for at udvikle nye metoder for fangst, transport og permanent lagring af CO2. Dette vil kræve enorme investeringer og innovation, bl.a. stor datakraft og store mængder data," siger Brad Smith, direktør i Microsoft, i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs