EnergiWatch

Analytiker: Priser på råolie ser usikre ud

Fortsat tvivl om, hvordan brændstofefterspørgslen kommer til at se ud med stigning i coronasmitte i Europa og i USA.

Foto: SPENCER PLATT/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Oliepriserne er stabile onsdag morgen, men der er usikre udsigter, mener analytiker ifølge Reuters.

Der er fortsat tvivl om, hvordan brændstofefterspørgslen kommer til at se ud, da der er en stigning i coronasmitte i Europa og i USA, verdens største olieforbruger.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 42,31 dollar mod 42,22 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,08 dollar mod 40,10 dollar tirsdag eftermiddag.

"Oliepriser er stabile i Asien, da dollarræset tager en pause, og Rusland og Saudi-Arabien står sammen som samlet front for at få Opec+-producenter til at leve op til deres løfte om produktionsnedskæringer," siger Edward Moya, der er senioranalytiker ved OANDA, til Reuters og refererer til Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+.

"Priser på råolie ser meget usikre ud, da coronavirusset fortsat breder sig som en steppebrand i Europa og i Europa," siger han.

Opec+ vil fortsat indskrænke olieproduktionen fra januar, har Suhail al-Mazrouei, energiminister i De Forenede Arabiske Emirater, udtalt tirsdag ifølge Reuters.

I sidste uge faldt beholdningen i de amerikanske råolielagre, viser en opgørelse af Reuters tirsdag.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1896,26 dollar mod 1892,48 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6715,00 dollar mod 6680,00 dollar tirsdag eftermiddag.

 

Mere fra EnergiWatch

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Ørsted afviser "defensivt" opkøb

Milliardopkøb i europæisk landvind betyder ikke, at der fremover skal satses mindre på havvind, fastslår Mads Nipper, der indikerer, at investeringsmålet på 200 milliarder står foran løft.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs