EnergiWatch

Medie: Verdensbanken finansierer fossil energi for mia. af dollars

Verdensbanken erkender ifølge Økonomisk Ugebrev at finansiere projekter, der fokuserer på fossil energidistribution og kapacitetsudvikling for milliarder af dollars.

Foto: Bloomberg/Bloomberg

Verdensbanken kritiseres af international klimaorganisation for massivt at finansiere fossil energi flere steder i verden. Verdensbanken oplyser til Økonomisk Ugebrev, at man ikke længere støtter projekter, som udvikler eller leder efter nye oliefelter.

Men Verdensbanken erkender at finansiere projekter, der fokuserer på fossil energidistribution og kapacitetsudvikling for milliarder af dollars , skriver ugebrevet.

Ifølge klimaorganisationen Urgewald underminerer Verdensbanken derved den grønne omstilling ved at gøre fattige lande afhængige af fossilenergi.

"Verdensbankens milliarder i offentlig bistand fordrejer markedet til fordel for fossile brændstoffer frem for vedvarende energi, hvilket bremser energiomstillingen. I stedet for at skabe en retfærdig energiomstilling skaber Verdensbanken mere afhængighed af fossile brændstoffer," siger Heike Mainhardt, seniorrådgiver for multilaterale udviklingsbanker i Urgewald.

Verdensbanken har, ifølge Urgewald, siden Parisaftalen i 2015 finansieret den fossile energisektor for milliarder af amerikanske dollars.

Research foretaget af Urgewald afslører, at Verdensbanken har investeret over 12 milliarder dollars i fossile brændstoffer siden Parisaftalen, hvoraf 10,5 milliarder dollars vedrører direkte finansiering af nye projekter inden for fossile brændstoffer.

Økonomisk Ugebrev har spurgt Verdensbanken om de anerkender kritikken og accepterer de milliardbeløb som Urgewald oplyser. Verdensbanken afviser ifølge ugebrevet ikke tallene men oplyser, at de siden 2019 ikke har finansieret olieprojekter i "upstream-sektoren".

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs