EnergiWatch

Chevron overtager tronen som USA's største olieselskab

Exxon er blevet væltet af pinden af Chevron, hvis børsværdi har overhalet konkurrentens.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Chevron er nu USA's største olieselskab målt på børsværdi.

Det er et faktum efter onsdagens slutfløjt på børsen i New York.

Her lukkede Chevrons aktie 2,1 pct. højere i 73,78 dollar, hvilket giver selskabet en markedsværdi på 142,0 mia. dollar, svarende små 900 mia. kr.

Der er dog ikke langt imellem de to oliegiganter, idet Exxon Mobils markedsværdi efter onsdagens stigning på 0,3 pct. til 33,50 dollar kan opgøres til 141,6 mia. dollar.

Det er første gang nogensinde, at Exxon Mobil mister topplaceringen siden begyndelsen under et andet navn - Standard Oil - for mere mere end et århundrede siden, skriver Bloomberg News.

Begge selskaber har dog haft et skidt år, efter at coronapandemien har dæmpet aktivitetsniveauet i den globale økonomi og reduceret efterspørgslen efter olie.

Chevron har dog klaret det mindre dårligt end Exxon Mobil, idet Chvrons aktiekurs er faldet 39 pct. i årets løb, mens Exxons er faldet hele 52 pct.

Chevron gennemfører kæmpekøb af konkurrent

Norsk kapitalforvalter lukker kassen for sorte investeringer 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs