EnergiWatch

Tilbagevendende produktion i USA sænker oliepriserne

Orkanen Sally er drevet over, og efter fem dage er olieriggene kommet i omdrejninger igen.

Arkivfoto af olierig i New Mexico. Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne falder fredag morgen efter tre dage med stigninger, efter at olieproducenter i Den Mexicanske Golf igen gør klar til at fortsætte produktionen. Samtidig viser tal fra Saudi-Arabien en stigning i olieeksporten.

Begge referenceolier faldt natten til fredag, men er siden taget til.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 43,51 dollar mod 43,00 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,13 dollar mod 40,78 dollar torsdag eftermiddag.

Amerikanske olieproducenter og eksportører påbegyndte torsdag en oprydning i Den Mexikanske Golf, efter at orkanen Sally har holdt olieriggene i området lukket i fem dage.

"Nu hvor stormen er drevet væk, burde vi begynde at se produktionen vende tilbage," skriver ING Research i et notat ifølge Reuters.

I Saudi-Arabien er eksporten af olie steget til 5,73 mio. tønder om dagen, efter at den har ramt et rekordlavt niveau de seneste måneder. Det viser tal fra den saudiarabiske regering ifølge Reuters.

Oliepriserne understøttes af meldinger fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland - samlet kendt som Opec+ - der ifølge Reuters siger, at de vil tage affære over for medlemslande, der ikke overholder gruppens vedtagede produktionsnedskæringer.

Opec+ har en aftale om produktionsnedskæringer på 7,7 mio. tønder olie om dagen for at understøtte oliepriserne.

Guld- og kobberpriserne stiger fredag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1951,87 dollar mod 1944,50 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 6835,50 dollar mod 6774,50 dollar torsdag eftermiddag.

Maersk Drilling vil halvere CO2-emissioner på boreaktiviteter de næste ti år

Enhedslisten frygter "klimaskadelig studehandel" mellem regeringen og olieindustrien

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere