EnergiWatch

Oliepriser fortsat tynget af dæmpede efterspørgselsudsigter

De faldende tendenser fortsætter som følge af tvivl om de olieproducerende landes disciplin på udbudssiden.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Oliepriserne ligger tirsdag morgen en smule lavere og fortsætter dermed de seneste ugers faldende tendens, som har været drevet af svækkede udsigter for efterspørgslen.

Ifølge Reuters er tirsdagens fald dog begrænset af inddækning af korte positioner forud for et møde senere på ugen i Opec+, som omfatter landene i Organisationen af Olieproducerende Lande og organisationens allierede.

Mandag nedjusterede Opec sit estimat for olieefterspørgslen, og en rapport fra BP konkluderede, at efterspørgslen kan have toppet i 2019.

På baggrund af de svækkede udsigter for efterspørgslen er der i markedet stor fokus på de store olieproducerende landes disciplin på udbudssiden, herunder om indgåede aftaler kan overholdes.

En tønde brent olie koster tirsdag morgen 39,56 dollar mod 39,71 dollar mandag kl. 17, og i september er prisen foreløbigt faldet fra lige over 45 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles tirsdag morgen endvidere i 37,25 dollar, hvilket er næsten uændret i forhold til niveauet mandag kl. 17, men dog lidt lavere målt i forhold til sent mandag aften.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1965,66 dollar mod 1956,86 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6798 dollar mod 6779,50 dollar mandag eftermiddag.

Ny Esbjerg-satsning skyder efter både vind, olie og PtX

Hemmelige optagelser afslører dobbeltspil i olieindustriens top 

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs