EnergiWatch

Statens gasselskab samler overvågning af gasnettet i Viborg

Evida betegner det som en milepæl, når overvågningen af det danske gasnet samles i én enhed fra 1. september.

Foto: PRevida

Overvågningen af det danske gasnet samles i et kontrolcenter i Viborg fra den 1. september. Det betyder, at det statslige gasdistributionsselskab Evida lukker sit kontrolcenter i Søborg, ligesom Energinets kontrolcenter Egtved, som Evida har haft samarbejdsaftale med, afgiver overvågningen af gasnettet i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland til Evida.

Gasnettet er en del af Danmarks kritiske infrastruktur. 400.000 private kunder og erhvervsvirksomheder får leveret gas til opvarmning og produktion. I Evida betegnes den nye struktur som en milepæl. Det bliver også startskuddet på en opgradering af både de fysiske og de systemmæssige rammer, hvor de eksisterende tre overvågningssystemer samles i ét SCADA-system, der hele tiden overvåger gasnettet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs