EnergiWatch

Vesthimmerlands nye biogasanlæg åbner for hanerne

Anlægget til 250 mio. kr. er nu blevet tilsluttet gasnettet.

Vesthimmerland Biogas' adm. direktør, Lasse Buhl Jørgensen, og bestyrelsesformand, Jens Bigum, åbner officielt for hanerne for det nye anlæg ved Farsø. Foto: PR / Evida

Biogassen fra Vesthimmerlands Biogas' nye anlæg i Farsø flyder nu ud i nettet.

Anlægget til 250 mio. kr. som, når det er oppe på fuld drift, vil kunne levere, hvad der svarer til det årlige forbrug i 19.000 parcelhuse, er nemlig i dag blevet koblet til gasnettet af Evida.

”Vi er midt i en spændende tid, hvor gassystemet er under stor forandring. Vi arbejder nemlig for den grønne omstilling og gør alt, hvad vi kan for at gå den vej ved at bidrage til, at den grønne gas fra biogasanlæg bliver fordelt længere ud i gassystemet,” siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i Evida, i en pressemeddelelse.

Anlægget ved Farsø er et ud af 11 biogasanlæg, som Evida planlægger at tilslutte i 2020. Dermed vil der ved udgangen af 2020 være tilsluttet 50 biogasanlæg i Danmark.

Andelen af biogas udgør i øjeblikket 15 pct. af det samlede danske gasforbrug, men Evida formoder, at det tal vil stige til 33 pct. frem mod 2023.

Pilotanlæg ved Lemvig skal lave biogas om til bæredygtig brændstof

Brancheforeninger: Ny strategi er brint på Danmarks mølle

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere