EnergiWatch

Helikopterselskab bedt om at øge corona-sikkerheden i Nordsøen

NHV, som også er til stede i dansk sektor, blev presset af den britiske sunhedsmyndighed til at skærpe sine forholdsregler imod corona-virus.

Foto: Mathias Julius Falkengaard

Den britiske sundheds- og sikkerhedsmyndighed HSE gav et påbud til helikopterselskabet NHV for ikke at have implementeret de "nødvendige forholdsregler" i forhold til corona-situationen.

Det skriver mediet Energy Voice.

Kritikken gik på, at NHV ikke gjorde nok for at undgå smittespredning ved selskabets heliport i Aberdeen, hvorfra selskabet servicerer sine kunder i den britiske olieindustri. HSE bad således NHV om at få styr på sine daglige rengøringsrutiner og sikre, at såvel overflader som genstande på heliporten blev løbende desinficeret.

Umiddelbart herefter skulle NHV have bragt orden i sagerne, skriver Energy Voice.

Hårdt ramt i Danmark

NHV er også repræsenteret i den danske del af Nordsøen, hvor selskabet tidligere gik under navnet Dancopter.

I sidste måned kom det frem, at NHV havde mistet sin store helikopterkontrakt hos Total, som i stedet fra næste år overgår til britiske Babcock.

Det fik allerede i juni NHV til at varsle medarbejderstaben om, at to tredjedele af de i alt 70 ansatte i Danmark ville blive afskediget. NHV har fortsat en enkelt helikopter på kontrakt i Esbjerg, som olieselskaberne Ineos og Hess benytter sig af.

 

Helikopterfirma i stor fyringsrunde efter mistet kontrakt

Medie: Total skifter dansk helikopterleverandør

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs