EnergiWatch

Occidental nedskriver med 6,6 mia. dollar

Overraskende stort underskud fra det amerikanske olieselskab medfører endnu en massiv nedskrivning.

Foto: David Mcnew/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske olie- og kemiselskab Occidental Petroleum har i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal valgt at nedskrive sine aktiver med 6,6 mia. dollar.

Occidentals justerede resultat per aktie faldt i andet kvartal fra plus 0,95 dollar til et minus på 1,76 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et tab på 1,68 dollar.

Energiselskabet fremhæver i sit regnskab, at det er godt foran sine planer om at skære i omkostningerne for at imødegå de faldende energipriser. Når 2020 er omme ventes årlige besparelser på 1,5 mia. dollar at være nået. Heraf stammer 0,9 mia. dollar fra synergier i forbindelse med overtagelse af Anadarko.

"Vi fortsætter med at gøre fremskridt på vores gældsstruktur og har overgået vores mål om omkostningsreduktioner betydeligt, mens vi har leveret driftsmæssig excellence på tværs af vore forretninger," udtaler Vicki Hollub, topchef i Occidental, i regnskabet.

Occidental overtog i 2019 konkurrenten Anadarko for 37 mia. dollar.

Aktien i Occidental falder i mandagens eftermarked med 1,7 pct. efter et plus i ordinær handel på 6,7 pct. Occidental er siden årets start stadig i minus med omkring 60 pct.

Amerikansk oliekæmpe nedskriver med 60 mia. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere