EnergiWatch

Saudisk optimisme hiver oliepriser op

Usikkerhed om en redningsplan for den amerikanske økonomi trækker dog den anden vej.

Foto: Jacob Ehrbahn

Mandag morgen steg oliepriserne på optimisme fra Saudi Aramco, der er verdens største olieselskab, om olieefterspørgslen i Asien. Der var dog fortsat usikkerhed om en redningsplan for den amerikanske økonomi, hvilket har hæmmet en yderligere stigning i priserne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 44,85 dollar mod 44,55 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,79 dollar mod 41,38 dollar fredag eftermiddag.

Søndag sagde Saudi Aramcos administrerende direktør Amin Nasser, at han ser olieefterspørgslen komme tilbage på sporet i Asien i takt med, at samfundene langsomt genåbner.

"Det er denne weekends kommentarer fra Aramco, der er drivkraften," siger Michael McCarthy, der er markedsstrategiker hos CMC Markets and Stockbroking, til Reuters om mandagens prisstigninger.

Fredag meddelte Irak, at landet ville sænke olieproduktionen med yderligere 400.000 tønder om dagen i august og september for at kompensere for overproduktionen de seneste par måneder.

Dermed har Irak i alt indført nedskæringer for 1,25 mio. tønder om dagen i de kommende måneder. Med de seneste nedskæringer opnår Irak sin andel af nedskæringer som vedtaget med Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og dets allierede, kendt som Opec+.

I USA blev snakke om en ny hjælpepakke til staterne udskudt, og det har hæmmet en yderligere stigning i oliepriserne, siger Michael McCarthy til Reuters.

Mol Group ramt af kaos "uden fortilfælde"

Rystad ser hvert sjette norske oliejob forsvinde

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere