Medie: Klimaaktivister brød ind på Baltic Pipe-areal

Ifølge sn.dk kan ni aktivister se frem til at blive sigtet for ulovlig indtrængen på byggeplads med materialer til den kommende gasrørledning Baltic Pipe.
Foto: Energinet
Foto: Energinet

Ni klimaaktivister kan se frem til en sigtelse for ulovlig indtrængen, efter de mandag brød ind på en byggeplads i Næstved, hvor der opbevares materiale til den kommende gasrørledning Baltic Pipe. Det skriver sn.dk.

Klimaaktivisterne mener, Baltic Pipe, der skal forsyne polakkerne med norsk naturgas de næste 30 år, er en af Danmarks mest skadelige satsninger i ny fossil infrastruktur, og at den danske regering spiller hasard med landets klima og fremtid, har de forklaret. Derfor indtog de pladsen, hvor de kravlede op på de store maskiner. Flere af aktivisterne lænkede sig fast for at blokere for Baltic Pipe.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejdede dagen igennem på at få aktivisterne fjernet.

"Vi har haft dialog med dem, og der er ikke anvendt nogen form for magt. Der er tale om husfredskrænkelse. De kan alle se frem til en sigtelse for ulovlig indtrængen," fortæller Tom Trude, linjechef for beredskabet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til sn.dk.

For tre uger siden første en demonstration mod Baltic Pipe i Jylland og Energinet som bygherre til anholdelse af 15 aktivister.

Baltic Pipe får en offshore-gasrørledning på op til 110 km., startende i den norske del af Nordsøen, men forbindelsen skal også løbe på tværs af både Sønderjylland, Fyn og Sydsjælland. Projektet ventes at komme til at koste mellem 12 og 16 milliarder kr., hvoraf Energinet dækker halvdelen.

15 aktivister anholdt på Baltic Pipe-byggeplads 

Presset på Baltic Pipe stiger 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også