EnergiWatch

Opecs øgede olieudbud efterlader alt op til efterspørgslen

Oliepriserne stiger mandag morgen, men de hidtil stabiliserede oliepriser trues af, at tidspunktet for en forøget olieforsyning er risikabel.

Foto: Leonhard Foeger/REUTERS / X00360

Oliepriserne stiger mandag morgen, men frygtes at falde i den nærmeste fremtid, hvis lempelsen af produktionsrestriktionerne fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, medfører et overforsynet marked.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 43,34 dollar mod 43,09 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,03 dollar mod 39,82 dollar fredag eftermiddag.

Grundet pandemien har Opec og dens allierede siden april indført historiske nedskæringer i olieproduktionen for at forsøge at stabilisere oliepriserne.

Nu trues de hidtil stabiliserede oliepriser af, at tidspunktet for en forøget olieforsyning er risikabel.

Øgningen, som lyder på 1,5 mio. tønder mere i august, sker nemlig oveni, at Californien oplever accelererende virustilfælde, Manila genindfører nedlukninger og den australske delstat Victoria erklærer katastrofetilstand, skriver Bloomberg News.

"Den pågældende sag omhandler nu efterspørgsel, men vi har også bekymringer om den stigende spænding mellem USA og Kina, siger Michael McCarthy, som er markedsstrateg hos CMC Markets," til Bloomberg News.

USAs udenrigsminister, Michael Pompeo, har udtalt, at USA vil slå ned på talrige kinesiske softwareprogrammer, som anses for at udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Præsident Donald Trump meddelte fredag, at han vil forbyde den populære musikvideo-applikation TikTok, som er ejet af en af Kinas største teknologivirksomhed - beslutningen er dog ikke blevet offentliggjort, skriver Bloomberg News.

Fald i oliebeholdninger rammer endnu ikke oliepriserne

Lav dollarpris hjælper med at hive oliepriser op

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere