EnergiWatch

Fransk oliekæmpe tager gigantisk nedskrivning i andet kvartal

Olieselskabet Total tager nedskrivning på 51,2 mia. kr. på grund af aktiver inden for canadisk tjæresand.

Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Det franske olieselskab Total, der herhjemme blandt andet er kendt for at købe Maersk Oil i 2017, tager en ekstraordinær nedskrivning på hele 8,1 mia. dollar - eller 51,2 mia. kr. - i andet kvartal.

Nedskrivningerne vedrører i særlig grad aktiverne inden for canadisk tjæresand, der nedskrives med 7 mia. dollar, fremgår det af en meddelelse fra Total onsdag aften.

Nedskrivningerne kommer efter en gennemgang af hele selskabets portefølje og den forventede udvikling i oliemarkedet i de kommende mange år.

Det er særligt coronaviruspandemien, der har gjort ondt på de langsigtede forventninger til efterspørgselsbilledet i oliemarkedet, og det presser også forventningerne til priserne i de kommende år.

Efter coronakrisen er Totals vurdering nu, at den langsigtede gennemsnitlige pris vil være omtrent 50 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, mens selskabet f.eks. tidligere forventede, at prisen allerede fra 2023 ville nå op på 60 dollar.

Også BP og Shell har ifølge Bloomberg News tidligere advaret om, at der kan være store nedskrivninger på vej.

Supermajors laver fælles gasfund i Egypten

Total sælger britisk raffinaderi

Analytikere ser kun røde tal hos Big Oil 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs