EnergiWatch

Maersk Drilling tager skridt mod CO2-negative olieboringer

Med en ny millioninvestering i det amerikanske selskab Clean Energy Systems skal borerigselskabet være med til at udvikle et kulstof-negativt koncept, der gør brug af CCS-teknologi. "Nu skal teknologien testes i stor skala," siger Maersk Drillings driftsdirektør, Morten Kelstrup, til EnergiWatch.

Borerigselskabet Maersk Drilling ser i stigende grad efter løsninger, som kan være med til at aftage den CO2, der bliver udledt, når selskabet borer efter olie og gas i undergrunden. | Foto: Maersk Drilling

Den californiske virksomhed Clean Energy Systems står bag et koncept, som den danske borekæmpe Maersk Drilling har fundet så interessant, at selskabet nu har valgt at investere 1 mio. dollar heri.

Kort fortalt går teknologien ud på, at den i fuld skala skal producere både brændsler og strøm fra biomasse, mens den samtidig tager kulstof ud af atmosfæren og injicerer i jorden, således at der skabes negative kulstof-emissioner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs