EnergiWatch

Frygt for nedlukning på ny sender oliepriserne ned

Oliepriserne falder torsdag morgen på bekymringer om nye nedlukninger i USA og vejer således tungere end en forbedring i benzinefterspørgslen.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 43,25 dollar mod 43,37 dollar torsdag nat. Onsdag eftermiddag kostede en tønde 43,15 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,81 dollar mod 40,91 dollar natten til torsdag, mens en tønde onsdag eftermiddag kostede 40,70 dollar.

"Markedet kæmper lige nu for at få vendt markedsstemningen til positiv på nuværende tidspunkt," siger Lachlan Shaw, der er chef for råvareforskning i National Australia Bank, til Reuters.

Efterspørgslen er ikke entydig, forklarer han yderligere.

Oliepriserne steg ellers onsdag, efter at tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, viste, at benzinlagrene i USA sidste uge faldt med 4,8 mio. tønder, hvilket ifølge Reuters var langt over analytikernes forventninger.

Priserne blev dog sendt ned af en stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirusset i USA, hvilket ifølge Reuters hæver sandsynligheden for øgede nedlukninger, der kan gå ud over brændstofefterspørgslen.

Benzinefterspørgslen er dalende i de delstater, hvor nedlukninger igen er blevet indført. Imens er efterspørgslen steget på den amerikanske østkyst, hvor coronavirusset er under kontrol, forklarer Lachlan Shaw til Reuters.

USA oplevede onsdag det største antal smittetilfælde med coronavirusset nogensinde, viser en optælling fra Reuters. Yderligere fremgår det, at antallet af smittede er stigende i 42 ud af 50 delstater.

Markedet ser nu frem til den 15. juli, hvor et panel i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande skal vurdere, om den samlede gruppe skal forlænge produktionsnedskæringerne på 9,7 mio. tønder om dagen.

Schweizere køber britisk rockblomst

Equinor indgår rammeaftale om Statfjord

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs