EnergiWatch

Laveste olieproduktion i årtier giver små prisstigninger

Prisstigningerne skyldes, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, i øjeblikket udbyder de laveste oliemængder i årtier.

Foto: Jan Unger

Oliemarkedet viser forsigtige positive tegn mandag morgen, hvor dagens handel er begyndt med små prisstigninger.

Prisstigningerne skyldes, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, i øjeblikket udbyder de laveste oliemængder i årtier.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 42,96 dollar mod 42,63 dollar fredag eftermiddag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,39 dollar mod 40,13 dollar fredag eftermiddag.

Opec og dens allierede - også kendt som Opec+ - har siden oliepriskollapset i marts fokuseret intenst på at begrænse udbuddet af råolie.

Og ifølge Reuters bærer ambitionerne nu frugt.

Olieproduktionen er nemlig dalet til det laveste niveau i årtier.

Opec+ er dog ikke alene om at sænke udbuddet af råolie. I USA er antallet af driftsaktive olie- og naturgasrigge faldet for niende uge i træk til et rekordlavt niveau, skriver Reuters.

På trods af den relativt lave produktionsaktivitet er morgenens prisstigninger begrænsede, da hele 39 stater i USA melder om vækst i antallet af coronasmittede.

"Vi vil se et fald i efterspørgslen (på olie, red.), hvis smittetrykket stiger, og folk bliver hjemme. Genopretningen af den amerikanske olieefterspørgsel bliver langsommere end ventet," vurderer Howie Lee, økonom i OCBC, over for Reuters.

Handlere vil få et bedre overblik over efterspørgselssituationen, når det amerikanske energiministerium, EIA, senere på ugen offentliggør rapport, påpeger ING i et notat ifølge Reuters.

Tidligere Total-direktør går solo: "Jeg vil gerne træde ind i transitionen"

Mængden af ny olie rammer laveste niveau i 20 år

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere