EnergiWatch

Andenbølge begrænser yderligere stigninger i oliepriserne

 

Foto: Alexey Malgavko/REUTERS / X07091

Oliepriserne stiger svagt torsdag morgen, men coronavirussets genopblussen i USA lægger en dæmper på yderligere stigninger i priserne, skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 42,07 dollar mod 41,92 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,81 dollar mod 39,75 dollar onsdag eftermiddag.

I ugens løb har oliepriserne ligget relativt stabilt på omkring 40 dollar per tønde, da udsigterne for olieefterspørgslen ifølge Bloomberg både bliver hevet i positive og negative retninger.

Frygten for en andenbølge af coronavirusset bliver blandt andet opvejet af et større end forventet fald i de amerikanske olielagre.

Der blev registreret et fald på 7,2 mio. tønder i sidste uge, mens der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg var forudset et fald på bare 0,5 mio. tønder.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, har også formået at stabilisere oliemarkedet ved at indføre begrænsninger på olieproduktionen.

Senest er der registreret en nedskæring på omkring 1,93 mio. tønder per dag fra maj til juni, hvilket bragte produktionen ned på 23 mio. tønder per dag i juni.

Trods ugens stabilisering af oliepriserne er udsigten til en øget olieefterspørgsel stadig usikker.

Onsdag blev der registreret 50.000 nye smittetilfælde i USA, hvilket er den største stigning på en enkelt dag i landet siden pandemiens start, skriver Reuters.

Der er særligt fokus på specifikke amerikanske delstater - Arizona, Californien, Florida og Texas - hvor mere end halvdelen af tilfældene bliver registreret hver dag.

"Bekymringerne for den nye bølge af virustilfælde i USA lægger et loft på yderligere gevinster i oliepriserne," siger Victor Shum, som er ansvarlig for energirådgivning i IHS Markit, til Bloomberg.

Samtidig oplyser Bloomberg, at spændinger mellem Beijing og Washington potentielt kan blusse op og udgøre en risiko for olieefterspørgslen i den nærmeste fremtid.

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Overraskende fald i amerikanske olielagre løfter oliepriserne 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs