EnergiWatch

Amerikansk oliekæmpe nedskriver med 60 mia. kr.

Krisen for olie kommer på et særligt uheldigt tidspunkt for Occidental, efter koncernen så sent som i 2019 købte konkurrenten Anadarko for 55 mia. dollar.

Foto: STEVE NESIUS/REUTERS / X02008

Den store amerikanske olieproducent Occidental Petroleum har besluttet sig for at nedskrive sine værdier med mellem 6 og 9 mia. dollar efter skat, eller op mod 60 mia. kr., på grund af de lave oliepriser.

Det skriver Financial Times.

Olieprisen er siden årsskiftet faldet med mere end 35 pct. til 39,04 dollar for en tønde olie, og undervejs har den været helt nede i minus, da en kombination af priskrig, decimeret efterspørgsel på grund af coronakrisens nedlukninger og frygt for overfyldte lagre i USA en enkelt dag sendte WTI-futuren helt ned i minus 37,63 dollar.

Occidental, der er USA's største producent af onshore-olie, har for nyligt også for anden gang i år skåret sit udbytte til nu 1 pence.

Krisen for olie kommer på et særligt uheldigt tidspunkt for Occidental, da koncernen så sent som i 2019 købte konkurrenten Anadarko for 55 mia. dollar.

Selskabet står dog ikke alene med sine nedskrivninger, da analytikere ifølge Financial Times regner med samlede nedskrivninger i den amerikanske oliesektor i 2020 på 300 mia. dollar.

Shell nedskriver med op til 5 milliarder i første kvartal

Nu begynder olieproduktionen for alvor at falde

Borerigselskaber bløder ordrer efter oliekollaps: "Det ser grumt ud"

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere