Mulig anden bølge af corona truer oliepriser

Oliepriserne falder igen efter at være steget mere end 3 pct. på baggrund af, at IEA løftede sin prognose for olieefterspørgsel.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
AF RITZAU FINANS

Udsigter til overproduktion af olie og en anden bølge af coronasmitte truer oliepriserne, der onsdag morgen faldt.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 40,06 dollar mod 40,41 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,24 dollar mod 37,66 dollar tirsdag eftermiddag.

Begge oliepriser steg mere end 3 pct. tirsdag, efter Det Internationale Energiagentur, IEA, løftede prognosen for olieefterspørgsel i 2020 til 91,7 mio. tønder om dagen.

Beholdningen er dog steget hos de amerikanske olielagre og i kombination med, at antallet af coronatilfælde er steget til 8 mio. verden over og dermed truer efterspørgslen, er priserne på olie igen faldet.

"Et stigende antal coronatilfælde i USA og Kina har lagt en dæmper på forhåbninger om, at brændstofefterspørgslen forbedres hos verdens to største olieforbrugere," siger Kim Kwang-rae, der er råvareanalytiker ved Samsung Futures, til Reuters.

Torsdag mødes et panel ledet af Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, for at diskutere, hvordan olieproducenter kan motiveres til at begrænse olieproduktionen yderligere.

Opec, og dets allierede, kendt som Opec+, er blevet enige om at indføre nedskæringer for 9,7 mio. tønder om dagen frem til slutningen af juli. Det svarer til 10 pct. af efterspørgslen i forhold til niveauet før coronapandemien.

Olietunge Mærsk Drilling vil være grøn: "Vi arbejder frem imod at blive et bæredygtigt selskab"

IEA ser lysere tider for den globale olieindustri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også