EnergiWatch

Equinor får ny kritik for fejlslagen USA-satsning

Den tidligere ejer af Brigham Exploration, som Equinor har peget på for at forklare, hvorfor selskabet har tabt flere hundrede milliarder på amerikansk skiferolie, skyder nu tilbage på den norske oliekæmpe.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Det norske medie Dagens Næringsliv har i en række artikler beskrevet, hvordan Equinor har ødslet milliarder væk på amerikansk skiferolie, ligesom det norske olieselskab er blevet ramt af en stribe søgsmål efter at være kommet på kant med amerikanske landejere.

Equinor har selv givet en del af skylden på investeringen i Brigham Exploration, der sikrede adgang til skiferproduktion i Bakken-feltet i North Dakota. Den forklaring køber Bud Brigham imidlertid ikke. Han stod bag salget af Brigham tilbage i 2011 og mener, at Equinor selv har været skyld i de problemer, som ramte dem, efter at de overtog Brigham.

Over for Dagens Næringsliv påpeger han nu, at Brigham i hans tid ikke havde nogen problemer med landejere, som Equinor siden fik:

"Det havde vi ingen problemer med. Vi var vældig gode på det område. Og det er absolut kritisk for at blive et succesfuldt selskab her. Her har vi privat ejendomsret til mineralerne, og hvis du ikke har et godt rygte med at gøre, som du skal, og med at betale royalties til tiden, så bliver det meget destruktivt for dine forretninger på lang sigt," siger han.

Over for mediet understreger han, at det er skuffende, at Equinor er blevet ramt af en masse søgsmål på grund af sin amerikanske satsning.

 

Minister nægter at sælge "unorsk" del af Equinor fra 

Equinor vil fremlægge kvartalsvise USA-tal efter massive tab

Medie: Equinor har spildt flere hundrede milliarder i USA 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs