EnergiWatch

Danmarks afsked med nordsøolien skal kortlægges

Der mangler svar på, hvordan Danmark får lukket sine olie- og gasfelter i Nordsøen, når tiden er inde. For det hele skal helst rammes rigtigt i første forsøg. Derfor sætter Center for Olie og Gas nu gang i et stort forskningsprojekt for at finde løsninger til nedlukningen af felterne.

Hvordan fjerner man de enorme stålkonstruktioner, vi har stillet op flere hundrede kilometer ude i Nordsøen, uden at det skader miljøet? Det er et af de spørgsmål, Center for Olie og Gas skal svare på. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er skrevet mange kapitler i fortællingen om det danske olieeventyr i Nordsøen, siden Mærsk Gruppen i 1975 fik tildelt eneret over den danske olie- og gasudvinding. I de mellemliggende år er der blevet produceret omkring 3,8 mia. tønder olieækvivalenter, hentet mere end 400 milliarder til statskassen og nye aktører er kommet til.

Men for at historien en dag skal få en lykkelig udgang, kræver det en god plan for, hvordan vi får lukket alle de 19 oliefelter, der lige nu er i produktion i Nordsøen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs