EnergiWatch

Danmarks afsked med nordsøolien skal kortlægges

Der mangler svar på, hvordan Danmark får lukket sine olie- og gasfelter i Nordsøen, når tiden er inde. For det hele skal helst rammes rigtigt i første forsøg. Derfor sætter Center for Olie og Gas nu gang i et stort forskningsprojekt for at finde løsninger til nedlukningen af felterne.

Hvordan fjerner man de enorme stålkonstruktioner, vi har stillet op flere hundrede kilometer ude i Nordsøen, uden at det skader miljøet? Det er et af de spørgsmål, Center for Olie og Gas skal svare på. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er skrevet mange kapitler i fortællingen om det danske olieeventyr i Nordsøen, siden Mærsk Gruppen i 1975 fik tildelt eneret over den danske olie- og gasudvinding. I de mellemliggende år er der blevet produceret omkring 3,8 mia. tønder olieækvivalenter, hentet mere end 400 milliarder til statskassen og nye aktører er kommet til.

Men for at historien en dag skal få en lykkelig udgang, kræver det en god plan for, hvordan vi får lukket alle de 19 oliefelter, der lige nu er i produktion i Nordsøen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs