EnergiWatch

Total sender 150 hjem fra Nordsøen før tid

Olieselskabet Total sender 150 ansatte hos underleverandørerne Semco Maritime og Muehlhan hjem fra Nordsøen før tid på grund af coronakrisen og den kollapsede oliepris.

Foto: Magnus Holm

Det franske olieselskab Total sender 150 ansatte hos underleverandørerne Semco Maritime og Muehlhan hjem fra Nordsøen før tid. Det skriver Jydskevestkysten.

Coronakrisen og den kollapsede oliepris har fået Total til at revidere sit arbejdsprogram for aktiviteterne i Nordsøen.

De 150 ansatte hos underleverandørerne, som blandt andet er stilladsarbejdere og elektrikere, skulle egentlig have været videre til andre aktiviteter efter, når nedtagningen af Tyra-platformene er afsluttet.

"Vi kommer tilsvarende til at begrænse antallet af indlejret personale i perioden med cirka 150 stillinger, inden aktivitetsniveauet der relaterer sig til installationsarbejdet på Tyra igen stiger," oplyser Total til Jydskevestkysten.

Skal spare penge

I et skriftligt svar sendt til EnergiWatch, forklarer Total, at ændringerne offshore "er en del af en plan for at reducere vores omkostninger".

Olieselskabet har via sin franske base meldt ud, at det skal spare 25 pct. på nettoinvesteringer i indeværende år som følge af corona- og oliepriskrisen.

"Vi har ingen planer om at afskedige medarbejdere," fastslår Totals danske afdeling.

I forbindelse med coronakrisen har Total måttet drosle ned til minimumsbemanding på alle producerende platforme for at mindske smitterisikoen.

Total har tidligere meldt om bekræftede corona-tilfælde, men har i skrivende stund ingen bekræftede tilfælde offshore.

DUC-operatøren ser fortsat ingen påvirkning den danske olie- og gasproduktion for sig - hverken på kort eller lang sigt.

 

Sådan tabte oliekæmperne over 100 milliarder på tre måneder 

Total sætter mål om at blive den grønneste oliegigant 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs