EnergiWatch

Maersk Drilling forlænger aftale med Equinor

Equinor har igen valgt Maersk Drilling til at bore på Martin Linge-feltet.

Jack-up riggen Maersk Intrepid. | Foto: PR-FOTO

Maersk Drilling forlænger aftale for jack-up riggen Maersk Intrepid med norske Equinor i 11 måneder.

Det oplyser selskabet.

Forlængelsen ventes at begynde til september. Forlængelsen er på 339 dage og riggen vil dermed være beskæftiget til anden halvdel af 2021.

Kontrakten har en værdi på omkring 100 mio. dollar.

Equinor oplyser, at der er tale om Martin Linge-feltet, hvor Maersk Intrepid skal bore tre brønde, samt lukke en.

"Vi er glade for aftalen, som vi har indgået med Maersk Drilling. Den bygger videre på et langsigtet samarbejde og lægger an til kontinuerlige forbedringer indenfor sikkerhed og effektiv drift. Dette giver værdi til alle parter," siger Peggy Krantz-Underland, Equinors direktør for anskaffelser, i en pressemeddelelse.

I sidste uge valgte Maersk Drilling at fyre hver tiende medarbejder i Danmark, Norge og Storbritannien på grund af en svær markedssituation. Derfor falder forlængelsen også på et tørt sted, siger adm. direktør, Jørn Madsen.

"I lyset af den seneste markedssituation, er det endnu mere vigtigt at fastholde vores strategiske fokus på at skabe værdi for vores kunder ved at forbedre effektivitet gennem bedre planlægning, udførsel og orkestrering af borekampagner," siger han i en pressemeddelelse.

Woodmac: Bedre takter for gasbehovet i Europa

Rigselskab sendt i betalingsstandsning 

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs