EnergiWatch

Amerikanske olielagre stiger endnu mere end ventet

På en enkelt uge steg de amerikanske råolielagre med 15 mio. tønder, hvilket er en mio. mere, end hvad økonomer forventede´.

De amerikanske råolielagre, her i Cushing Oklahoma, er fyldt til bristepunktet i øjeblikket. | Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

De amerikanske råolielagre steg med 15 mio. tønder i ugen frem til 17. april, viser en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag.

Det var markant mere end det, økonomerne havde ventet, da de ifølge Bloomberg havde regnet med en stigning på 14 mio. tønder.

For lagrene af benzin var der tale om en stigning på 1 mio. tønder. Her var der ventet et plus på 4,5 mio. tønder.

De amerikanske lagre af destillater steg med 7,9 mio. tønder mod et ventet løft på 3,4 mio. tønder.

Lagerstigninger skal ses i lyset af de markante prisfald på olie, der kulminerede tidligere denne uge, hvor prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i maj en overgang blev handlet til minuspriser.

Det vil sige, at man skulle have penge op af lommen for at komme af med sin olie. Årsagen er, at det også koster penge at opmagasinere olie, og det fik nogle investorer til at forsøge at slippe ud af deres kontrakter ved at betale andre for at overtage olien.

Prisen på en tønde WTI-olie til levering i juni ligger onsdag eftermiddag i omkring 14,45 dollar.

Storbank sænker prisen på Seadrill og Borr Drilling til én norsk krone 

Analytiker: Lave oliepriser kan vare ind i efteråret

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs