Tilbudslystne investorer løfter oliepriserne

Frygten for et overforsynet oliemarked og en mulig recession sætter dog loft over prisstigningerne
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne løftes onsdag morgen af tilbudslystne investorer, der har købt stort ind til nødlagre i forbindelse med tirsdagens olieprisfald. Frygten for et overforsynet oliemarked og en mulig recession sætter dog loft over prisstigningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 30,00 dollar mod 29,38 dollar tirsdag aften, efter at den tirsdag eftermiddag havde nået 30,69 dollar for en tønde. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 20,59 dollar mod 19,95 dollar sent tirsdag. Ved dansk børslukketid klokken 17 tirsdag kostede en tønde 21,37 dollar.

Begge referenceolier faldt ifølge Reuters på bekymring for, at den ellers rekordstore produktionsnedskæring ikke er nok til at opveje den manglende efterspørgsel på brændstof.

"Investorer trak shortpositioner tilbage, efter at en stigning i de amerikanske olielagre blev bekræftet," siger Kazuhiko Saito, der er chefanalytiker i Fujitomi, til Reuters.

De amerikanske olie-, benzin- og destillatlagre steg kraftigt i uge 15, viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute ifølge Reuters. Olielagrene steg med 13,1 mio. tønder til 486,9 mio. tønder i alt, hvor analytikerne havde ventet en stigning på 11,7 mio. tønder.

Oliepriserne understøttes samtidig af håbet om, at lande med stort olieforbrug vil fylde deres reservelagre op.

Talsmænd og kilder fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland antyder ifølge Reuters, at Det Internationale Energiagentur, IEA, måske vil annoncere køb på op til flere millioner tønder olie for at give Opecs produktionsnedskæringer et skub i den rigtige retning.

Det amerikanske energiministerium siger tirsdag ifølge Reuters, at det fører drøftelser med ni energiselskaber om at lade 23 mio. tønder opbevare i sit strategiske nødlager.

Historisk olieaftale rejser mange nye spørgsmål

IMF spår værste år for økonomien siden 1930'erne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også