EnergiWatch

Wintershall Dea laver potentielt storfund

Det tyske olieselskab har gjort et større fund i Norskehavet i nærheden af selskabets Maria-felt.

Foto: Wintershall DEA - PR

I Norskehavet er det lykkedes den tyske olie- og gaskæmpe Wintershall Dea at finde olie på det såkaldte Bergknapp-prospekt.

Det bekræfter både Oljedirektoratet og Wintershall Dea.

Licens 836 S - som der er gjort brug af - kan vise sig særdeles værdifuld. Ikke mindst fordi, at fundet er sket bare otte kilometer fra Wintershall Deas Maria-felt.

Fundet er således foreløbigt blevet opgjort til mellem 26 mio. og 97 mio. tønder olieækvivalenter, oplyser Wintershall Dea.

"Bergknapp-fundet er spændende og ligger i nærheden af eksisterende infrastruktur og vores egenopererede Maria-felt," konstaterer Hugo Dijkgraaf, der er teknisk direktør hos Wintershall Dea, i en meddelelse.

Direkøren mener, at det beviser, hvor attraktiv norsk sokkel er:

"Fundet understreger det uudnyttede potentiale i Norge, som er et kerneområde for os i forhold til efterforskning, udbygning og produktion," siger han.

Brønden er ikke blevet formationstestet, men der er blevet hentet en masse hentet data op derfra. Wintershall Dea går nu videre med undersøgelser af fundet og med at se på muligheder for afgrænsning og udbygning heraf.

Brønden blev boret af de to rigge West Mirea og Scarabeo 8 og er nu blevet midlertidigt lukket til og forladt.

Wintershall Dea er også aktiv i dansk sektor, hvor selskabet i disse dage undersøger mulighederne for at udbygge Ravn-feltet, som er det nyeste danske oliefelt, der er blevet taget i produktion. Det skete i 2017.

Desuden er Wintershall Dea sammen med Gazprom i gang med at forberede den såkaldte Vibe-boring i dansk sektor i regi af det fælles selskab Wintershall Noordzee.

 

Analytikere forventer flere aflyste kontrakter i presset drilling-sektor 

Arbejdskraft på Nordsøen reduceret med knap 40 procent

Mere fra EnergiWatch

RWE sejrer i tysk soludbud

Det tyske energiselskab skal opføre en solcellepark i Nordrhin-Vestfalen i løbet af 2023 efter succes i ny udbudsrunde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs