EnergiWatch

Olieprisen dykker på kold luft mellem saudierne og russerne

Saudi-Arabien maner enhver tro på en diplomatisk løsning med russerne til jorden.

Abdulaziz bin Salman Al Saud (tv.), Saudi-Arabiens energiminister, til Opecs møde med Rusland i Wien. Foto: Leonhard Foeger/REUTERS / X00360

Saudi-Arabien har ikke tænkt sig at give sig i oliepriskrigen med Rusland, og oliestaten oplyser fredag, at der ikke er kontakt mellem de to lande.

Det skriver Bloomberg News.

Det er det saudiarabiske energiministerium, der maner spekulationer i jorden om, at de to lande forsøger at finde en diplomatisk vej ud af uenighederne, der har sat olieprisen under pres, da Saudi-Arabien ikke har tænkt sig at skære i sin olieproduktion, og Rusland samtidig ikke har til hensigt at nedsætte sin.

Ifølge Bloomberg viser en udtalelse fra ministeriet, at begge lande er klar til en langvarig oliekrig på trods af mange protester fra flere medlemslande i oliekartellet Opec.

Fejden mellem de to lande begyndte i starten af marts, da et forsøg på at presse prisen på olie op ved at sænke produktionen slog fejl på et møde i Wien mellem De Olieeksporterendes Landes Organisation (Opec) og Rusland.

Prisen på olie var begyndt at falde på grund af coronavirus rundt om i verden, hvilket senere kun har accelereret efterspørgslen på "det sorte guld" til at falde.

Dermed blev en tre år lang romance mellem Rusland og Opec brudt i det, der har været kendt som Opec+.

Rusland, der ikke er medlem af Opec, ville ikke være med til store nedskæringer i sin produktion. Og det fik efterfølgende Saudi-Arabien til at skrue op for hanerne.

Før mødet i Wien kostede futuren på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 51,78 dollar, mens den amerikanske WTI-olie blev handlet i 47,31 dollar.

Fredag eftermiddag falder futuresprisen på en tønde Brent-olie med 6,8 pct. til 24,55 dollar, og WTI-olie dykker med 5,8 pct. til 21,28 dollar.

Ved indgangen til 2020 kostede Brent-olien 64,68 dollar, mens den amerikanske referenceolie lå i 59,97 dollar per tønde.

Rusland vil til forhandlingsbordet i oliepriskrig

USA presser Saudi-Arabien for at få stoppet oliepriskig

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere