EnergiWatch

Oliepriser fortsat usikre på grund af rejseforbud

"Med nedlukninger i mange lande anslår man, at efterspørgslen svinder ind med mere end 10 mio. tønder om dagen," lyder det fra analytikere.

Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147

Oliepriserne stiger torsdag morgen - men med udsigt til en nedtur i efterspørgslen på grund af fortsatte virusrelaterede rejseforbud verden over.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 27,21 dollar mod 26,82 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 24,13 dollar mod 23,81 dollar onsdag eftermiddag.

"Med nedlukninger i mange lande anslår man, at efterspørgslen svinder ind med mere end 10 mio. tønder om dagen. Sådanne tab vil forøge overskuddet," siger analytikere fra Australia and New Zealand Banking Group i en meddelelse ifølge Reuters.

En aftale om at skære i forsyningerne mellem de olieeksporterende lande, Opec, og andre olieproducenter - herunder Rusland - er faldet til jorden.

Derfor er der udsigt til, at olieforsyningerne bliver yderligere forøget. Blandt andet har Saudi-Arabien planer om at øge med mere end 10 mio. tønder om dagen fra maj.

De amerikanske råoliebeholdninger voksede med 1,6 mio. tønder den seneste uge, hvilket er den niende uge i træk, hvor der har været stigninger ifølge den amerikanske energiadministration, skriver Reuters.

Corona og priskollaps sender oliebranchen i knæ: "Situationen er kritisk"

Analytiker: Nordsøolien kan klare krisen - nu og her 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs