EnergiWatch

Wintershall Dea skruer markant ned for investeringerne

En overraskende stor produktion har ikke kunnet kompensere for de svigtende råvarepriser for Europas nye gaskæmpe. Derfor ser Wintershall Dea sig nu nødsaget til at skære "betydeligt" i investeringsbudgettet for i år og droppe aktionærudbytte.

Foto: Wintershall DEA - PR

Siden fusionen mellem Wintershall og DEA i fjor har selskabet betegnet sig selv som det førende uafhængige olie- og gasselskab Europa. Onsdag har den nye storspiller med base i Tyskland udsendt sit første årsregnskab. Det indbefatter både positive overraskelser og sænkede ambitioner.

På den positive side har Wintershall Dea formået at overgå sin egen guidance i forhold til produktionen. Også selv om denne faktisk blev opjusteret i november med 5.000 tønder til 640.000 tønder olieækvivalenter om dagen. Selskabet endte året med en gennemsnitsproduktion på 642.000 tønder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs