Oliepriserne ser ud til at stabilisere sig efter kraftig nedtur

Oliepriserne ser onsdag morgen ud til at have stabiliseret sig en smule efter at have nået det laveste niveau i fire år på frygt for coronapandemiens følger.
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
AF RITZAU FINANS

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 29,08 dollar efter tidligere på morgenen at have ramt 28,40 dollar. Det er dog stadig en svækkelse i forhold til tirsdag eftermiddag, da prisen var 30,10 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 27,02 dollar mod 28,91 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne er på det seneste blevet svækket markant af en faldende brændstofefterspørgsel, uenighed blandt de olieproducerende lande og en frygt for coronapandemiens effekt på den globale økonomi. Lande verden over har som følge af coronapandemien sat begrænsninger på rejser og sociale sammenkomster, hvilket også har sat sig i oliepriserne.

Verdens rigeste nationer har i et forsøg på at støtte økonomierne valgt at lancere hjælpepakker i stor stil, så man undgår, at erhvervslivet går helt i stå.

Og spørger man Fitch Solutions, der foretager globale markedsanalyser, vil efterspørgslen formentlig genvinde styrke fra andet halvår af 2020, i takt med at coronapandemiens påvirkning aftager, og de berørte økonomier hastigt bedres.

"Men kombinationen af olieprisernes kollaps og spredningen af virusset har ført til øgede recessionsrisici," skriver Fitch Solutions i en meddelelse ifølge Reuters.

Indflydelsen på olieefterspørgslen er nu begyndt at vise sig i de officielle økonomiske statistikker, herunder i de japanske. Importen af råolie i Japan, der er verdens tredjestørste økonomi, faldt eksempelvis med 9 pct. i februar 2019.

Saudi-Arabien planlægger at øge olieeksport til rekordniveau

Total rammer "opmuntrende" gasfund 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også