Oliepriser retter sig lidt efter mandagens vilde nedtur

Som det er tilfældet på aktie- og obligationsmarkedet, er der tirsdag morgen faldet mere ro over råvaremarkedet.
Foto: Essam Al Sudani/REUTERS / X03713
Foto: Essam Al Sudani/REUTERS / X03713
AF RITZAU FINANS

Der er lidt oprejsning til oliepriserne, som mandag oplevede massive fald, da uroen over konsekvenserne af coronaviruspandemien fik investorerne til at sælge forskellige aktiver i stor stil – for i stedet at ligge kontant.

Prisen på en tønde brent-olie stiger tirsdag 2 pct. i forhold til niveauet sent mandag i USA til 30,66 dollar. Det er dog ikke den store forskel i forhold til niveauet ved dansk børslukketid mandag kl. 17, hvor prisen var 30,75 dollar – før et yderligere fald satte ind mandag aften.

Den amerikanske WTI-olie stiger endvidere 4 pct. til 29,85 dollar i forhold til sent mandag aften – men ligger næsten uændret i forhold til da det danske marked lukkede.

"Markedet henter formodentlig støtte fra inddækning af korte positioner, og at fysiske handlere søger at gøre gode køb i markedet," siger Stephen Innes, som er chefmarkedsstrateg ved AxiCorp, ifølge Reuters.

USA har tidligere meddelt, at de vil drage fordel af de lave oliepriser til at fylde sine strategiske olielagre op til toppen, og andre lande og selskaber planlægger tilsvarende tiltag.

"Men disse lagerfaciliteter fyldes hurtigt. Hvis lagrene fyldes op, bremser efterspørgslen fra den kant, og så vil oliepriserne helt sikkert falde yderligere, og de globale markeder bliver så nødt til at håbe, at tvisten mellem Saudi-Arabien og Rusland er løst, inden vi når det punkt," siger Innes.

Oliegigant skruer ned for omkostningerne: "Ikke tid til at gå i panik"

Saudi Aramco sænker investeringsbudget under oliepriskrig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også