EnergiWatch

Danmarks oliebranche vil sætte strøm til Nordsøen

Olieindustrien kan fjerne to tredjedele af sine samlede udledninger frem mod 2030, hvis der kan findes finansiering til en stribe tiltag. Det vurderer brancheorganisationen Olie Gas Danmark i sit bidrag til klimapartnerskabet for energi og forsyning.

Olieindustrien vurderer, at der er potentiale for at skære 0,6 mio. ton CO2 af industriens årlige udledninger ved at erstatte platformenes gasturbiner med elektrificering. En af mulighederne er Tyra-feltet (på billedet). | Foto: Total

I dag udleder den danske olie- og gasbranche cirka 1,6 mio. ton CO2 om året fra selve produktionen. Om ti år kan det tal være skåret ned til 0,5 mio. ton CO2.  

Sådan lyder ambitionen i det bidrag, som brancheorganisationen Olie Gas Danmark har sendt ind til klimapartnerskabet for energi og forsyning, og som EnergiWatch har fået indsigt i. Partnerskabet præsenterer sin samlede rapport mandag morgen med anbefalinger på vejen imod 70 procents-målet. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs