EnergiWatch

Brent-olien falder til under 50 dollar per tønde

Oliepriserne falder fredag morgen for sjette dag i træk, efter at spredningen af coronavirusset uden for Kinas grænser skaber frygt for en opbremsning i den globale efterspørgsel.

Foto: Jan Unger

Brent-olien falder til under 50 dollar per tønde for første gang siden december 2018.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Fredag morgen falder oliepriserne for sjette dag i træk, da spredningen af coronavirusset uden for Kinas grænser skaber frygt for en opbremsning i den globale efterspørgsel.

Priserne på olie nærmer sig ifølge Reuters et fald på 12 pct. for ugen - det største fald i mere end fire år.

Coronavirusset, der har kostet mere end 2700 mennesker i Kina livet, er nu spredt til yderligere 46 lande og har forårsaget yderligere 57 dødsfald.

Investorer frygter nu ifølge Reuters, at der er tale om en pandemi, der kan sætte sig tungt på verdensøkonomien.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) opfordrer torsdag alle lande til at forberede sig på virusset, skriver Reuters.

"Oliepriserne bevæger sig i takt med meldingerne om nye smitteudbrud," siger Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axicorp, til Reuters.

"Og for oliemarkedet er intet mere bekymrende end meldinger fra det amerikanske marked, der er planetens største olieforbruger med flere længder," fortsætter han.

Oliemarkedet håber nu ifølge Reuters på voldsomme produktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede, der har meldt ud, at de vil reagere "ansvarligt" på virusudbruddene.

Opec og allierede som Rusland - også kendt som Opec+ - har i øjeblikket skåret i olieproduktionen med 1,2 mio. tønder om dagen. Gruppen mødes i Wien, Østrig den 5. og 6. marts.

Jason Gammel, der er analytiker i Jefferies, siger til Reuters, at der nu anbefales en yderligere produktionsnedskæring på mindst 1 mio. tønder om dagen, hvis oliepriserne skal understøttes.

Virus har slået bunden ud af oliemarkedet

100 år gammelt brændstof kan ende med at befri verden for flyskam

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere