EnergiWatch

Olien retter sig lidt op efter virus-forårsaget dyk

Kommende produktionsnedskæringer er onsdag med til at skubbe olieprisen opad igen.

Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne faldt tirsdag eftermiddag og aften på et bagtæppe af frygt for coronavirussets spredning til flere lande.

Onsdag morgen retter de sig dog lidt igen, og tillid til kommende produktionsnedskæringer støtter markedet.

For den europæiske referenceolie, Brent, koster en tønde 55,30 dollar onsdag morgen. Tirsdag eftermiddag handledes den i 55,73 dollar, og tirsdag aften var prisen nede i 54,73 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 50,31 dollar per tønde mod 50,68 dollar tirsdag eftermiddag. Tirsdag aften var prisen nede i 49,81 dollar per tønde.

Onsdag morgen er der ifølge Bloomberg News næsten 81.000 bekræftede smittetilfælde af coronavirus verden over. I Iran er dødstallet som følge af virusset nået op på 16 personer, skriver Reuters. Det er det hidtil højeste dødstal uden for Kina, og frygten for en verdensomspændende epidemi vokser.

Blandt andet på den baggrund mødes Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, i næste uge for at diskutere, hvorvidt der skal yderligere nedskæringer på produktionen.

Beslutningen bliver afgørende for priserne, vurderer markedsstrateg i CMC Markets, Michael McCarthy.

"Opec+ overvejer muligvis nedskæringer på produktionen, selv om organisationen endnu ikke har meddelt noget, og det ville have stor betydning for oliemarkederne," siger han til Bloomberg News.

Ifølge Reuters er netop markedets forventning om en aftale med til at løfte priserne onsdag morgen.

Derudover stiger de, fordi de lave priser får investorer til at indtage shortpositioner på markedet, forklarer Hideshi Matsunaga, der er analytiker i Sunward Trading.

Han påpeger desuden, at produktionen allerede er faldet i Libyen, eftersom landets havne og oliefelter er udsat for blokader.

De amerikanske olielagre voksede derimod med 1,3 mio. tønder i sidste uge, oplyser Bloomberg News' kilder.

Også guld- og kobberpriserne er faldet siden tirsdag eftermiddag. Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1641,69 dollar mod 1654,84 dollar tirsdag klokken fem om eftermiddagen.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5682,50 dollar mod 5698,50 dollar tirsdag eftermiddag.

 

Olieprisen stiger igen efter markant dyk

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere