EnergiWatch

Oliepriserne knægter coronavirussets fortsatte hærgen

På trods af at coronavirusset nåede en milepæl i form af 2.000 døde, steg oliepriserne.

Foto: JEWEL SAMAD/AFP / AFP

Oliepriserne stiger onsdag morgen, da antallet af nye smittede af coronavirusset er faldet, og USA har udelukket endnu større mængder af venezuelansk olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 58,36 dollar mod 57,26 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,61 dollar mod 51,69 dollar tirsdag eftermiddag.

I sidste uge ramte Brent et lavpunkt for i år, men siden er prisen steget med knap 10 pct. ifølge Reuters.

Kina kæmper fortsat med at få gang i produktionen igen efter store nedlukninger i byer og rejsekarantæner for at holde coronavirusset nede. Virusset har nu dræbt mere end 2000 mennesker, men der er delte meninger om, hvorvidt epidemien er ved at stilne af.

Mens investorer er optimistiske omkring, at der for anden dag i streg er et faldende antal nye smittetilfælde, mener Verdenssundhedsorganisationen, WHO, dog ikke, at der er nok data til at påvise, at epidemien har ramt en mur.

USA har tirsdag besluttet sig for at bandlyse Rosneft, der er et russisk statsejet energiselskab. Ifølge den amerikanske præsident Donald Trump fungerer energiselskabet som en livline for den venezuelanske regering, der angiveligt kan bruge Rosneft til at nå til raffinaderier i Indien og Kina, skriver Reuters.

"At angribe denne asiatiske oliekanal vil understøtte oliepriserne," siger Stephen Innes, chefstrategiker for Axicorp, til Reuters.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og dets allierede vil desuden forsøge at skære i olieproduktionen. De har begrænset produktionen, og i næste måned vil landene mødes for at finde en taktik til at håndtere den haltende efterspørgsel, som coronavirusset har medført. Det skriver Reuters.

Guld- og kobberpriserne stiger onsdag morgen.

En troy ounce guld koster 1601,81 dollar mod 1600,81 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5793,50 dollar mod 5789 dollar tirsdag eftermiddag.

Britisk mineselskab går i minus

Oliepriserne falder i trit med finansmarkederne

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere