Opsving i oliepriserne efter erklæring fra WHO

Coronavirussen er sandsynligvis under kontrol, men skaber alligevel bølgegang i olieprisen.
Olietanker i Zheijang-provinsen, Kina. | Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS / X03234
Olietanker i Zheijang-provinsen, Kina. | Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS / X03234
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne retter sig fredag, efter et par uger hvor frygten for coronavirusset har sat dagsordenen og presset priserne ned.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, erklærede torsdag aften virusudbruddet for en global sundhedskrise, og den reaktion pålægger lande rundt i verden at koordinere deres indsats mod sygdommen.

Det skaber håb om, at det snart vil lykkes at få bugt med sygdomme.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 59,45 dollar mod 58,56 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,26 dollar mod 52,09 dollar torsdag eftermiddag.

Coronavirusset har kostet mere end 200 mennesker livet og er blevet spredt til omkring 18 lande. Situationen fik WHO til at erklære global sundhedskrise torsdag. Organisationen mener dog ikke, at handels- og rejsebegrænsninger er nødvendige indgreb.

På trods af erklæringen og det efterfølgende opsving af oliepriserne, forbliver analytikerne varsomme, da der stadig er risiko for en videre virusspredning, skriver Reuters.

"Oliepriserne vil formentlig forblive ustabile trods dagens optimistiske formodning om, at coronavirusset sandsynligvis er under kontrol," vurderer Edward Moya, der er markedsanalytiker i OANDA i New York, til Reuters.

Frygten for virusspredning har blandt andet ført til, at Italien har besluttet at stoppe al lufttrafik til og fra Kina. Derudover har flyselskaber som Air France, American Airlines og British Airways valgt ikke at tilbyde flyafgange til kinesiske byer.

Efter olieprisernes nylige fald overvejer Saudi Arabien at rykke et møde med Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og dens allierede fra marts til februar, oplyser kilder ifølge Reuters.

Guldprisen er modsat oliepriserne fredag faldet. Fredag morgen koster en troy ounce guld 1572,28 dollar mod 1583,85 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 5607,50 dollar mod 5572,50 dollar torsdag eftermiddag.

Lundin lander over forventningerne

Wärtsiläs energidivision sprang læk i 2019

Mørke skyer over Shells 2019

Aker Solutions flytter dele af produktion fra Norge til udlandet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter