EnergiWatch

Oliegiganter vil ramme stjernerne med CO2-brønd i Nordsøen

Northern Lights vil transportere CO2 fra hele Europa og lagre det i Nordsøen. Ledet af Equinor og med deltagelse af Total og Shell forventer oliegiganterne allerede senere i år at tage den endelige finansieringsbeslutning om en kommerciel CO2-fangst og lagring i stor skala.

Illustration af processen, hvor udleder opsamler CO2 med et fangsanlæg, Northern Lights henter CO2'en på kajen, transporterer med skib til anlægget i Bergen og endelig via rør sprøjter det ned i undergrunden under Nordsøen. | Foto: PR / Equinor

Året startede med en bøn fra den danske fjernvarmesektor og forskere til Christiansborg om, at der bør kigges på CO2-fangst og lagring. Og med en forsigtig støtte fra politikere, der melder sig klar til at kigge nærmere på spørgsmålet, virker CO2-fangst og lagring pludselig som et punkt, der skal diskuteres i forbindelse med den nye klimahandlingsplan.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs