EnergiWatch

Olieserviceselskab leverer bedre end ventet salg og indtjening

Den amerikanske olieservicekoncern ser ud til at stige på børsen efter et regnskab, der overrasker.

Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Halliburton indikeres 3,5 pct. højere i formarkedet, efter at den amerikanske olieservicekoncern har leveret en bedre end ventet salgs- og indtjeningsudvikling i fjerde kvartal, hvor salget på de internationale markeder overraskede positivt.

Salget er i fjerde kvartal faldet med 13 pct. til 5,19 mia. dollar, hvilket dog over analytikernes forventning på 5,09 mia. dollar.

Den justerede driftsindtjening er faldet med 10 pct. til 546 mio. dollar, hvilket også er over analytikerprognosen på 498,9 mio. dollar.

I Nordamerika, som har en stor andel af skiferolieaktiviteter, er salget dykket med 30 pct. til 2,33 mia. dollar, hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning på 2,49 mia. dollar.

Halliburtons koncernchef forventer, at kundernes forbrug i Nordamerika vil falde igen i år.

Til gengæld er salgsudviklingen i Mellemøsten og Asien med en stigning på 11 pct. til 1,38 mia. dollar bedre end analytikerestimatet på 1,23 mia. dollar.

I Europa, Afrika og de tidligere sovjetrepublikker blev det til en stigning på 18 pct. til 883 mio. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 812,4 mio. dollar.

Halliburtons indtjening skrumpede som ventet

Amerikansk olieserviceselskab tjener mere end ventet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere