EnergiWatch

Mindsket frygt for USA-Iran-krise giver stabile oliepriser

Investorerne vendt deres fokus mod handelsforholdet mellem USA og Kina, hvor fase 1-handelsaftalen ventes underskrevet i ugens løb.

Foto: Total

Der er mandag morgen kun små udsving i oliepriserne, efter at frygten for en større konflikt mellem USA og Iran er kølnet af.

I stedet har investorerne vendt deres fokus mod handelsforholdet mellem USA og Kina, hvor fase 1-handelsaftalen ventes underskrevet i ugens løb.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 64,96 dollar mod 65,01 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,06 dollar mod 59,04 dollar fredag eftermiddag.

Tidligere på måneden var Brent-prisen oppe i 71,75 dollar - den højeste i tæt på fire måneder - efter at USA dræbte en højtstående iransk general.

Iran svarede igen med raketangreb mod amerikanske baser i Irak, men prisen faldt tilbage igen, som frygten for en større konflikt stilnede af.

"Sandsynligheden for en krig mellem USA og Iran er forsvundet. I løbet af ugen vil underskrivelsen af fase 1-handelsaftalen mellem USA og Kina løfte oliepriserne på grund af forventninger om en højere efterspørgsel," siger Kim Kwang-rae, der er råvareanalytiker hos Samsung Futures, til Reuters.

Verdens to største økonomier har været i åben konflikt på handelsområdet, stort set siden at Donald Trump blev valgt som USA's præsident i 2016.

Landene har flere gange hævet tolden på varer fra modparten, men i oktober annoncerede parterne en såkaldt fase 1-handelsaftale.

Der har dog siden været usikkerhed om aftalen flere gange - blandt andet i starten af december, da Donald Trump sagde, at aftalen måske blev udskudt til efter præsidentvalget i USA, som finder sted i november 2020.

Nu ser den dog ud til at komme i mål. Fase 1-handelsaftalen ventes at blive underskrevet onsdag ved en ceremoni i Washington, USA.

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere