EnergiWatch

Medier: Norsk olieindvinding skal være CO2-neutral i 2050

Equinor og de øvrige aktører på norsk sokkel præsenterer mandag mål om at skære 40 pct. af udledningen ved indvinding af olie og gas i 2030 og gå i netto-nul i 2050. Det skal bl.a. ske ved hjælp af flydevind.

I oktober indviede daværende energiminister Kjell-Børge Freiberg strømforsyningen til Johan Sverdrup. Over de kommende årtier skal også resten af Norges platforme elektrificeres. | Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA

På tirsdag indvier Equinor og dets partnere officielt Johan Sverdrup. Men som en snigpremiere på åbningen af det enorme oliefelt, der har en forventet spidsproduktion på over en halv mio. tønder olie om dagen, lancerer det norske olieselskab samt branchens paraplyorganisation Konkraft mandag en noget grønnere udmelding. I 2050 skal indvindingen af olie og gas være klimaneutral.

Det erfarer de norske medier E24 og VG.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs