EnergiWatch

Derfor ligger olieprisen i tre måneders top

Handelsoptimisme, et stort fald i de amerikanske lagre, et dyk i dollar og et luftangreb holder oliepriser oppe.

Oliepriserne ligger mandag morgen lidt højere og holder sig dermed i det højeste niveau i tre måneder.

Det er fortsat optimisme om den ventede handelsaftale mellem Kina og USA, der understøtter markedet, der endvidere får støtte af de seneste lageropgørelser fra USA, som overraskede med et uventet stort dyk i lagrene af råolie.

Ifølge Reuters reagerede markedet umiddelbart behersket på nyheden om amerikanske luftangreb i Irak og Syrien mod en Iran-støttet militsgruppe.

"Der er et par katalysatorer, som på det seneste har drevet oliepriserne højere: Handelsoptimisme, et stort fald i de amerikanske lagre, et dyk i dollar og luftangreb," siger markedsanalytiker Margaret Yang fra CMC Markets til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 68,35 dollar mod 67,86 dollar torsdag eftermiddag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,78 dollar mod 61,43 dollar fredag eftermiddag.

Det kinesiske handelsministerium sagde søndag ifølge Reuters, at det er i kontakt med USA om en underskrivning af den længe ventede handelsaftale. Parterne annoncerede 13. december fase 1-aftalen, men endnu udestår et signatur og dermed en formel vedtagelse.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1514,86 dollar mod 1510,56 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6236 dollar, hvilket er 0,2 pct. højere end fredag.

Oliepriserne holder det høje niveau

Oliepris i højeste niveau i tre måneder efter lagerfald

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere