EnergiWatch

Oliepriserne støttes af fremskridt i handelsforhandlinger

Olieprisen holder sit høje niveau mandag på positive toner fra handelstvisten mellem verdens to største økonomier, USA og Kina.

Foto: Bloomberg/Bloomberg

Oliepriserne holder mandag morgen det høje niveau fra dansk børslukketid fredag eftermiddag, om end de i løbet af natten har svinget en smule.

Prisniveauet understøttes fra morgenstunden af positive toner fra handelstvisten mellem verdens to største økonomier, USA og Kina, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 65,92 dollar mod 66,18 dollar natten til mandag. Fredag eftermiddag kostede en tønde 65,87 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 60,19 dollar mod 60,41 mandag nat, mens den fredag ved dansk børslukketid klokken 17 kostede 60,17 dollar.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, overraskede lørdag markederne positivt ved at fortælle om betydelige fremskridt i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Han understregede i den forbindelse, at en endelig aftale kan blive underskrevet "meget snart".

"Vi har haft et gennembrud i handelsforhandlingerne og vil snart underskrive en aftale," sagde Trump lørdag ifølge Reuters.

Oliemarkedet reagerede prompte på den positive nyhed, der øger forventningerne til den fremtidige efterspørgsel på olie.

"Oliepriserne vil fortsat drage fordel fra de positive udviklinger i handelstvisten," siger Stephen Innes, markedsstrateg hos Axitrader, til Reuters.

"Med bedre makroøkonomiske udsigter end på noget andet tidspunkt i år er olien godt understøttet," lyder det fra strategen.

De to nationer tog tidligere i december det første skridt mod en løsning på handelskonflikten ved at underskrive en fase 1-handelsaftale, der blandt andet indebærer en reduktion af amerikansk straftold samt et løft i den kinesiske import af landbrugsgoder fra USA.

På udbudssiden steg antallet af aktive olierigge i USA med 18 i sidste uge. Det er den største ugentlige fremgang siden februar 2018, skriver energiserviceselskabet Baker Hughes ifølge Reuters.

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs