EnergiWatch

Shell varsler milliardnedskrivning

Oliekæmpen melder ud, at selskabet har fundet ekstraordinære poster, der vil sende resultatet ned med mellem 11,4 til 15,5 mia. kr. i fjerde kvartal. Shell følger dermed tendensen hos flere andre store olieselskaber.

Foto: Thomas Borberg/Digital foto

Shell har identificeret store negative ekstraordinære poster, som vil belaste resultatet med 1,7-2,3 mia. dollar, eller 11,4-15,5 mia. kr., i fjerde kvartal.

Olieselskabet bekræfter selv nedskrivningen selv mod kvartalsregnskabet for årets sidste tre måneder, som bliver fremlagt den 30. januar.

Til gengæld melder Shell ikke noget ud om, hvilke poster det drejer sig om. Selskabet oplyser, at det forventer svagere margener inden for raffinering, marketing og handel.

Desuden peger Shell på, at fremskrivninger tyder på en sløvere efterspørgsel på olie og gas.

I forlængelse af det slår Shell i samme ombæring fast, at det nu forventer, at selskabets investeringer i år lander i den lave ende af en tidligere prognose på 24-29 mia. dollar.

Allerede i oktober meldte Shell ud, at handelskonflikten mellem USA og Kina formentlig ville få betydning for efterspørgslen og gå ud over selskabets forretning.

Men Shells udmelding falder fint inden for skiven, hvis man også tager dets konkurrenter i betragtning.

I hvert fald kommer nedskrivningen i kølvandet på, at store spillere som både Chevron, Equinor, BP og Repsol har måttet notere sig nedgange i forhold til deres respektive forventninger.

 

71 selskaber vil på britisk oliejagt

Banker tanker op i Shells lånebeholdning

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs