EnergiWatch

Mærsk får kontorer i Brasilien ransaget i korruptionssag

Selskabet bekræfter ransagning af kontorer i to brasilianske byer, angiveligt i forbindelse med Petrobras-skandalesagen.

Foto: PR / Maersk

A.P. Møller-Mærsk har onsdag fået sine kontorer i Rio de Janeiro og São Paulo ransaget af brasiliansk politi. Det oplyser det danske rederis hovedkvarter i København.

Det er sket i forbindelse med en korruptionsundersøgelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Mærsk kan bekræfte, at dets kontorer i Rio de Janeiro og São Paulo er blevet gennemsøgt af Brasiliens føderale politi 18. december 2019", lyder det i en e-mail.

Rederiet siger, at det fuldt ud vil samarbejde med myndighederne. Men det ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen.

Anklagemyndigheden i Brasilien oplyste tidligere onsdag, at Mærsk og selskaberne Tide Maritime og Ferchem er blevet inddraget i den seneste fase af en stor korruptionsundersøgelse.

Det skal angiveligt handle om svindel i forbindelse med shippingkontrakter for det statslige olieselskab Petrobras.

Dansker sigtet i Petrobras-skandale

Brasiliansk korruptionssag nærmer sig Maersk

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs