EnergiWatch

Oliepriserne rammer højeste niveau i tre måneder

Den formodede enighed om en ny handelsaftale mellem USA og Kina løfter på ny oliepriserne fredag morgen.

Foto: Ivan Alvarado/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne stiger fredag morgen og har nu ramt det højeste prisniveau i tre måneder. Det sker, efter at USA og Kina efterhånden nærmer sig en aftale i den 18 måneder lange handelskrig, der har skabt usikkerhed omkring den globale olieefterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 64,61 dollar mod 64,42 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,48 dollar mod 59,34 dollar torsdag eftermiddag.

Risikolysten gik amok, efter at Trump signalerede, at han havde lavet en aftale med Kina, og det vil kun være positivt for forventningerne til den globale olieefterspørgslen, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

Råvarepriserne løftes dertil af et svækket amerikanske dollar sammenlignet med et stærkt britisk pund, siger markedsanalytiker i CMC Markets Margaret Yang til Reuters.

Trods forhandlingernes fremgang er der endnu bekymringer for den fremtidige globale olieefterspørgsel. Det sætter et loft for prisstigningerne, skriver ANZ Bank i et notat ifølge Reuters.

Samtidig har den amerikanske regering afværget en række importafgifter på kinesiske varer. Dertil har den reduceret eksisterende afgifter, mod at Kina køber flere amerikanske landbrugsvarer i 2020, fortæller kilder til Reuters.

Det amerikanske energiministerium, EIA, offentliggjorde torsdag ifølge Reuters en rapport, hvori det fremgår, at oliepriserne vil falde i fremtiden på grund af en stor stigning i de globale olielagre. Det sker på trods af Organisationen af Olieeksporterende Lande Opecs og allieredes aftale om fortsat at skære i olieproduktionen.

Det strider også imod Opecs egen undersøgelse. Af den fremgår det ifølge Reuters, at der samlet set vil være et mindre fald i de globale olielagre næste år.

Guld- og kobberpriserne stiger fredag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1467,56 dollar mod 1466,74 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 6198 dollar mod 6151 dollar torsdag eftermiddag.

 

Medie: USA og Kina er enige om handelsaftale

Trump: Vi er meget tæt på stor aftale med Kina

Ny Opec-aftale skal tvinge oliepriserne i vejret

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere