EnergiWatch

Equinor kan være på vej med nyt kæmpefelt

Analytiker kalder brasiliansk efterforskningsbrønd for den mest spændende nogensinde for Equinor. Værdierne synes større end på Johan Sverdrup.

Går alt efter planen for Petrobras, Equinor og partnere, så kommer Johan Sverdrup-feltet til at blive overgået i Brasilien. Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Riggen West Tellus er lige nu i gang med at bore en brønd i Brasilien, som viser foreløbige værdier på omkring 3,4 mia. tønder genvindbar olie. Det er det statsejede Petrobras, som er operatør på feltet, som hører til licensen Uirapuru. Men Equinor er med som partner på feltet. Og for det norske selskab er boringerne noget ud over det sædvanlige.

Det fortæller aktieanalytiker Teodor Sveen-Nilsen fra Sparebank 1 Markets til mediet Dagens Næringsliv.

"Det er den mest spændende efterforskningsbrønd nogensinde for Equinor," konstaterer han således.

Lover mere end Johan Sverdrup

Så mens der i Norge ikke er flere Johan Sverdrup-lignende projekter på tegnebrættet for Equinor, kan udlandet være vejen frem for selskabet, når der skal udvikles fund i den helt store størrelsesorden.

Det står Uirapuru-projektet som et symbol på. For det siger ikke så lidt, at feltet ventes større end Johan Sverdrup.

Johan Sverdrup-feltet, som gik i produktion i begyndelsen af oktober, er således Equinors helt store guldæg i disse dage. Feltet indeholder forventede reserver for omkring 2,7 mia. tønder genvindbar olie.

Men da der i sin tid blev boret efterforskningsbrønde ved Johan Sverdrup-fundet, var prognoserne ikke lige så optimistiske. Efter en indledende skepsis over for områdets potentiale viste de første brønde indikationer på, at der kunne trækkes cirka 350 mio. tønder olie op derfra.

I samme fase omfatter det brasilianske projekt med andre ord nogle noget mere lovende tal.

Equinor ejer 28 pct. af Uirapuru-licensen, mens Petrobras, Exxon Mobil og Petrogal Brasil tegner sig for henholdsvis 30, 28 og 14 pct.

Gratis omgang at elektrificere alle danske olieplatforme fra en havmøllepark

Kongelig åbning af Johan Sverdrup

Johan Sverdrup retter op på skuffende norsk olieproduktion

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere