EnergiWatch

Exxon Mobil frikendes i sag om vildledning af investorer

Den amerikanske oliegigant kande ånde lettet op efter at være blevet frikendt for anklagerne om vildledning af investorer.

Foto: ERIC PIERMONT/AFP / AFP

Exxon Mobil er blevet frikendt i retten i New York, hvor olieselskabet var anklaget for at have vildledt investorer i forhold til de meromkostninger, der er bundet op på fremtidig klimaregulering.

Det skriver Wall Street Journal.

Anklagemyndigheden beskyldte Exxon Mobil for at anvende to forskellige regnskabsteknikker - én intern og én offentlig - til at indregne fremtidige omkostninger i lande, der ventes at indføre nye klimapolitikker.

Udeladelsen af denne type information har ifølge statsanklageren været kritisk for investorerne, der har handlet aktien til en kunstig høj kurs. Det har betydet, at aktionærerne samlet har tabt cirka 1,6 mia. dollar, vurderer anklagemyndigheden.

Domstolen i New York fastslog dog tirsdag, at statsanklageren ikke med tilstrækkeligt belæg kunne bevise, at olieselskabet havde ført aktionærer bag lyset.

"Statsanklageren kan ikke bevise, at Exxon Mobil er kommet med urigtige oplysninger eller har udeladt vigtig information omkring sin forretning, som kan have vildledt en investor," skriver dommer Barry Ostrager i sin 55-siders lange kendelse ifølge Wall Street Journal.

Omend dommen letter nogen bekymring fra Exxon Mobil, står oliekoncernen stadig over for lignende tiltaler i en række andre stater. I Massachusetts anklages Exxon Mobil desuden for at overtræde forbrugerbeskyttelsesloven ved at bedrive vildledende markedsføring, skriver avisen.

Brent-oliefeltet er tørret ud: Referencenavnet fastholdes

Exxon frasælger olie- og gasfelter for 25 mia. dollar

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere