EnergiWatch

Olieprisen holder sig oven vande

Prisen på olie opretholder tirsdag det høje niveau, som sidste uges OPEC-relaterede stigninger medførte.

Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix

Olieprisen holder sig tirsdag omkring niveauet fra mandag og bider sig dermed fast i sin højeste pris i tre måneder. Det sker, i takt med at investorerne forventer et fald i olielagrene i USA.

Fredag blev olieprisen sendt op, da foreningen af olieeksporterende lande, OPEC, overraskende skar mere end ventet i deres produktion for at holde prisen oppe.

Dermed er fokus tilbage på den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina, hvor førstnævnte har varslet ny straftold fra søndag.

"Fokus i markedet er nu skiftet til efterspørgsel i takt med, at spørgsmål om udbuddet af olie er manet i jorden. Alle øjne er nu rettet mod forhandlingerne mellem verdens to største økonomier," siger råvareanalytiker hos HI Investments & Futures Will Sungchil Yun til Bloomberg News.

Prisen for en tønde WTI-olie, den amerikanske referencepris, ligger tirsdag morgen på 59 dollar, så godt som udforandret. En tønde nordsøolie, Brent, ligger i 62,4 dollar.

Guldprisen holder sig også pænt tirsdag af samme årsager. Frygt for eskalerende handelskrig, centralbankstimulans og økonomiske opbremsning sender folk mod guldet.

"Økonomisk vækst og inflation er stadig moderat og centralbanker ser ud til at støtte. I det miljø vil fald i aktiemarkederne sandsynligvis komme fra vækstbekymringer eller geopolitik. I begge tilfælde er guld en effektiv forsikring," siger porteføljemanager hos BlackRock Russ Koesterich.

Guldprisen ligger tirsdag morgen i 1462,26 dollar. Det er en lille stigning og fortsat pænt over prisen på omkring 1300 dollar i starten af året.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6075,5 dollar mod 6065 dollar mandag eftermiddag.

 

Solenergi overhaler snart fossil energi

Olieprisen i højeste niveau længe

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere