EnergiWatch

Olieprisen i højeste niveau længe

Saudi-Arabiens planlagte produktionsnedskæring sender prisen på olie til højere niveau end i månedsvis.

Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Olie handles mandag morgen omkring det højeste niveau i næsten 12 uger, efter at Saudi-Arabien fredag overraskede markedet ved at meddele, at landet agter at skære sin produktion af olie med et betydeligt indhug, der overgår hvad der ellers var aftalt med de resterende Opec-lande.

Organisationen af olieeksporterende lande, Opec, og den allierede nåede fredag til enighed om at skære produktionen af olie med yderligere 500.000 tønder om dagen.

Den reduktion skal lægges oven i Opecs tidligere annoncerede reduktion på 1,2 mio. tønder om dagen.

Fredag annoncerede Saudi-Arabien desuden, at landet frivilligt vil fortsætte med en produktionsnedskæring på 400.000 tønder per dag.

"Opec-beslutningen har måske sat en højere bund under oliepriserne. Men i takt med at støvet fra Wien-aftalen lægger sig, vil det kun være naturligt, at oliemarkedet igen retter sit fokus mod handelskrigen mellem USA og Kina og dens globale økonomiske påvirkning," vurderer Vandana Hari, der er grundlægger af Vanda Insights i Singapore, ifølge Bloomberg.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 64,20 dollar mod 63,93 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,90 dollar mod 58,81 dollar fredag eftermiddag.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1460,89 dollar mod 1461,96 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6021,50 dollar mod 5978,50 dollar fredag eftermiddag.

 

Ny Opec-aftale skal tvinge oliepriserne i vejret

Saudi Aramco rejste 25,6 mia. dollar i verdens største IPO

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere